TABA-AmCham panelinde, ABD'nin Rusya yaptırımları ele alındı

TABA-AmCham panelinde, ABD'nin Rusya yaptırımları ele alındı
TABA-AmCham panelinde, ABD'nin Rusya yaptırımları ele alındı News Tanıtım
Bu içerik 520 kez okundu.

Türk Amerikan İş Adamları Derneği'nin (TABA-AmCham) düzenlemiş olduğu "ABD'nin Rusya Yaptırımları" panelinde; "Dünyada değişim hızlandı" başlığıyla Dr. Bahadır Kaleağası'nın moderatörlüğünde Amerika'nın Rusya'ya karşı uygulamış olduğu ambargoları konusu dünyada önde gelen uzmanlar tarafından ele alındı.

 

29 Kasım tarihinde İstanbul-Harbiye Crowne Plaza'da gerçekleştirilen Türk Amerikan İş Adamları Derneği'nin (TABA-AmCham) düzenlemiş olduğu "ABD'nin Rusya Yaptırımları" paneli iş dünyasından, basından, girişimcilerden, dernek üyelerinden oluşan yüksek katılım ile gerçekleşti.

 

Türk Amerikan İş Adamları Derneği'nin (TABA-AmCham) başkanı Süleyman E. Sanlı'nın açılış konuşması ile başlayan panel yaklaşık 3 saat sürdü. 

 

Konuşmasına yüksek katılım ve birliktelikten dolayı mutlu olduğunu belirterek başlayan Süleyman E. Sanlı, Türk Amerikan İş Adamları Derneği'nin kurucu başkanı rahmetli Sn. Turgut Özal'ı saygı ve rahmetle andı. Derneğin üye bilgilerini paylaşan Sanlı, "Kayıtlı 422 üyemizin 2021 yılında yıllık cirosu toplamda 16.9 Milyar USD 2021 yılı ihracat hacmi ise 2.7 Milyar USD. Kurum ve kurum üyeleri olarak toplamda 46.935 kişinin kayıtlı istihdamını sağlamaktayız." dedi.

 

ABD-Türkiye, ABD-Rusya ve Rusya-Türkiye arasındaki ticari ilişkileri rakamlar ile belirterek detaylı bir sunum yapan Sanlı, "ABD ve AB dahil dünyada birçok ülke ile birlikte Rusya’ya yönelik ambargoların içeriği ve etkilerinin konuşulacağı panelimizin, hepimiz için aydınlık ve yararlı geçmesi temennilerimle sizleri saygıyla tekrar selamlıyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Konferansta, uzmanların iş dünyası temsilcileri ile paylaştığı konulardan önemli başlıklar:

- "Günümüzde şirket yönetiminde günlük iş akışı ile jeopolitik analizin bütünselliği sağlanmak zorunda."

 

- "Rusya'ya yaptırımları konusun da vurguladığı gibi, ülkeler arası ilişkilerin şartları ile iş dünyasının gerçekleri çelişebiliyor."

 

- "Diğer taraftan Batı dünyamızın temel standartları, ilkeleri ve güvenliğini sağlayamadan ticaret, enerji, finans, iklim değişikliği, dijital dönüşüm ve sosyal ilerleme gibi her alanda sonuçta ülkelerimiz, toplumlarımız ve dolayısıyla iş dünyamız zarar görür."

 

- "Bu çerçevede iş insanlarımızın stratejik düşünmesi, şirketlerde kurumsal yönetişimin güçlenmesi, iş planlarında mevzuat uyumu, finansal saydamlık, yasal hesap verebilirlik gibi temel unsurların pekişmesi elzemdir."

 

- "Tüm şirketler risk analizi ve yönetimi konusunda doğru danışmanlık desteği ile, bilgiyi kâr kaynağı ve eyleme dönüştürerek rekabet güçlerini yükseltebilirler."

 

- "ABD'ye yatırım yapacak veya ticaret geliştirecek şirketlerin mevcut bankacılık, yatırım, ürün ve hizmet standartlarına çok dikkat etmeleri, Rusya, İran gibi ülkelerle olası ilişkilerini saklamadan gerekli resmi danışmaları yapmaları ve tedbirleri önceden almaları faydalı olur. Ayrıca mevzuat uyumu, ilişki yönetimi ve ABD koşullarında, ABD'li bir şirket olarak kimlik ve hareket geliştirmeleri son derece mümkündür."

 

Panelistler

-Michael Messier

Former DEA Special Agent/ Private Consultant & Senior

Advisor Financial Crimes and Compliance

 

-Matthew Bryza

Former US Ambassador to Azerbaijan

 

-Jim Conway

Founding Partner Straife

Former Diplomat and FBI

Special Agent

 

-Dr. Bahadır Kaleağası (Moderatör)

Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı

 

Panel sonrasında katılımcılar konuklara sorularını yöneltti.  İş dünyasından katılım gerçekleştirenlerin çok verimli bulduğu panel dernek üyeleri ve konukların resim çekimi ile son buldu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Profesyonel Make Up Uzmanı Şeyma Karakut: Makyajın Büyülü Dokunuşu
Profesyonel Make Up Uzmanı Şeyma Karakut: Makyajın Büyülü Dokunuşu
YÖK'ten yurt dışı eğitim uyarısı
YÖK'ten yurt dışı eğitim uyarısı