TekerTeker 'in sahip olduğu tekerlek modelleri nelerdir ?
TekerTeker.com yani Yamaç Teker A.Ş. 1954 yılında sanayi tipi teker imalatıyla faaliyetlerine başlamış, o tarihten itibaren sanayi ve mobilya teker üretimini sürdürerek kesintisiz olarak günümüze taşımıştır. Üretimini yaptığı ürün portföyünün yanında sektöründe ki güçlü markaların ürünlerini de tedarik edebildiği teker konusunda bir çözüm ortağı haline gelmiştir.
www.tekerteker.com ile ülke endüstrisinin güvenli ve hızlı online sanayi alışverişi yapmasını sağlamakta, e-ticarete yenilikçi bir vizyon katmaktadır.
Tekerlek nedir?
Tekerlek, bir eksen etrafında dönen ve genellikle ulaşım için kullanılan dairesel bir araçtır. Hareket etmesi için mutlaka yer çekimine veya yüzeyle temasını sağlayabilecek başka bir dış kuvvete ihtiyacı vardır. Yuvarlanma sürtünmesi kayma sürtünmesinden daha az olduğu için çok daha ağır cisimler bisikletle kolayca taşınabilir. Tekerlek sayesinde daha az enerji ve zamana ihtiyaç duyulur. Bu da daha ağır yüklerin taşınmasını kolaylaştırır. Birçok dişli ve makine çarkla aynı prensibe sahiptir. Dolayısıyla endüstride çark sayesinde gelişmiştir. Aynı zamanda tekerlek, mesafeleri birbirine yaklaştıran bir ulaşım aracıdır. Günümüzde tekerlek, tarımdan sanayiye, mobilyadan ulaşıma kadar sıklıkla estetik amaçlı ve hayatımızı kolaylaştırmak için kullanılmaktadır.
TekerTeker 'in sahip olduğu tekerlek modelleri?
Mobilya Tekerleği
Mobilya tekerleği ile hareket kabiliyetini artıran masalar, sehpalar, kitaplıklar ve sandalyeler, mobilya dünyasının son moda trendlerinde yerini alıyor. Mobilyalara hareketlilik kazandıran tekerler aynı zamanda mobilyalara farklı bir tarz kazandırmaktadır. Ayrıca mobilya tekerleri ile donatılan eşyalar evlere ve işyerlerine yeni bir enerji getiriyor.
Sandalye Tekerleği
Özellikle sanayide tekerlekler sayesinde çok ağır araçları bir yerden bir yere rahatlıkla taşımak mümkündür. Sanayi tekerlekleri kullanım amacına göre değişmektedir. Endüstride küçük yüklerin taşınmasında daha küçük tekerlekler kullanılırken, daha ağır yüklerin taşınmasında daha büyük ve güçlü tekerlek kullanılır.
Yedek Tekerlek
Yedek teker, yedek lastik demektir. Halk arasında istetme olarak da bilinmektedir. Lastiğin aracın içerisinde bulunmasının amacı, herhangi bir lastik problemi durumunda direkt olarak araç sahibinin soruna müdahale etmesi için yedekte bulundurulmasıdır. Fakat yedek lastiksiz çıkılan yolculuklarda büyük riskler taşımaktadır.
Şehir içi yolculuklarda büyük sorun teşkil etmiyor olsa da, şehirlerarası yolculuklarda araçlarda kesinlikle stepne bulunmalıdır.
Kauçuk Tekerlek
Kauçuk tekerleği, kauçuk ağacından elde edilen bir malzemedir. Kauçuk, tekerleklerde tekerleğin yere temas eden kısmı kauçuk malzemedir. Ancak tekerleğin diğer kısımları plastik ve metal malzemelerden yapılabilmektedir. Bu nedenle kauçuk tekerlek çeşitleri tekerleğin bağlantı şekline, kaplama malzemesine, yataklama tipine, kullanılan malzemeye, taşıma kapasitesine, uygulama alanına ve tipine göre değişmektedir.
Poliüretan Tekerlek
Poliüretan tekerlekler. çok yüksek titreşim sönümleme özelliklerine sahip tekerleklerdir. Poliüretan tekerlekler darbelere karşı dayanıklıdır. Poliüretan tekerlekler aynı zamanda da yüksek aşınmaya sahiptir. Poliüretan tekerleklerin en büyük özelliklerinden biri kullanıldıkları zemine zarar vermeden ve iz bırakmadan çalışmalarıdır. Petrol ürünleri ve madeni yağlar dışında birçok kimyasala karşı dayanıklıdır. Poliüretan tekerlekler -20°C ile 70°C arasındaki sıcaklıklarda kullanılabilir.
Rulmanlı Tekerlek
Rulmanlı modeller, metal tekerlek kullanımını kolaylaştıran bir sistemdir. Ağır malzemeleri taşımak için kullanılan tekerleklerdeki aşınma ve yıpranmayı en aza indiren bu sistem, işi minimuma indirmektedir. Ağır yükleri taşırken rulmanlı tekerlek, daha rahat hareket etmektedir.