Japonya eski başbakanı Abe suikast sonucunda hayatını kaybetti

Japonya eski başbakanı Abe suikast sonucunda hayatını kaybetti
Japonya eski başbakanı Abe suikast sonucunda hayatını kaybetti hande
Bu içerik 421 kez okundu.
Reklam
İzmit Escort Malatya Escort Manisa Escort Mersin Escort Kayseri Escort Kocaeli Escort Samsun Escort İstanbul Escorts Merter Escort Nişantaşı Escort Maltepe Escort Sancaktepe Escort Şişli Escort Büyükçekmece Escort Beşiktaş Escort Mecidiyeköy Escort Sarıyer Escort Fulya Escort Beyoğlu Escort Başakşehir Escort Beylikdüzü Escort Pendik Escort Esenyurt Escort Esenler Escort Kurtköy Escort Bahçelievler Escort Ataşehir Escort Fatih Escort Bakırköy Escort Kadıköy Escort Avcılar Escort Beykoz Escort Kartal Escort Bursa Escort Eskişehir Escort Gaziantep Escort Ankara Escort


Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Abe, Nara kentinde katıldığı bir mitingde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. 

Eski başbakan, art arda duyulan iki el silah sesinin ardından yere yığıldı. Göğsünden vurulan Abe, bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldı. Abe, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Reuters'ın aktardığına göre Abe'nin doktoru, eski başbakanın hiçbir yaşamsal belirti göstermediğini açıkladı. Doktor, aynı zamanda Abe'nin göğsündeki kurşun yarasının kalbine erişecek kadar derin olduğunu ve hayatını kurtarmak için kan nakli yapıldığını aktardı.

Olay yerine gelen güvenlik ekipleri, 41 yaşında olduğu tahmin edilen saldırganı kısa sürede yakaladı. Saldırganın adı Tetsuya Yamagami olarak açıklandı ve olay yerinde el yapımı iki namlulu silah ele geçirildi. 

67 yaşındaki Şinzo Abe, pazar günü düzenlenecek seçimler öncesi Liberal Demokrat Parti adayının kampanyasına destek veriyordu.

Başbakanlık koltuğuna ilk olarak 2006'da oturan Abe, Japonya'nın 2. Dünya Savaşı sonrasında göreve gelen en genç Başbakanı ünvanını aldı.

2007'de sağlık sorunlarını ileri sürerek istifa etti.2012'de yeniden Başbakan seçilen Abe, 2020'ye kadar görevi yürüttü.Bu da onu ülkenin en uzun süre iktidarda kalan başbakanı yaptı.

Saldırıya Türkiye'den de kınama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Japonya Eski Başbakanı, değerli dostum Şinzo Abe’nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Dostum Abe’nin ailesine, sevenlerine, tüm Japonya halkına ve hükûmetine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Japonya eski Başbakanı Abe Şinzo'nun, bugün uğradığı menfur silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Abe Şinzo'nun ailesi ile dost Japon halkı ve hükümetine içten taziyelerimizi iletiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Deprem sonrası deniz taştı
Deprem sonrası deniz taştı
MEÜ Tıp fakültesine kuvöz hediye ettiler
MEÜ Tıp fakültesine kuvöz hediye ettiler