Kosova'nın Priştine Üniversitesi kaliteli bir eğitime sahip

Kosova'nın Priştine Üniversitesi kaliteli bir eğitime sahip
Kosova'nın Priştine Üniversitesi kaliteli bir eğitime sahip News Tanıtım
Bu içerik 451 kez okundu.

Kosova'nın Priştine Üniversitesi kaliteli bir eğitime sahip

Kosova'nın Priştine Üniversitesi, ülkedeki en büyük yüksek öğrenim kurumlarından biridir. UP veya Priştine Üniversitesi olarak da bilinir. Bu üniversite 1950'de kuruldu ve sadece üç fakülte ile başladı. Bugün Kosova'nın Priştine Üniversitesi'nde 12 fakülte ve 13 araştırma enstitüsü bulunuyor. Bu kurum zengin bir tarihe sahiptir ve dünyanın dört bir yanından birçok öğrenciye ilham kaynağı olmaktadır.

 

 Üniversite, öğrencilerine birçok alanda kaliteli bir eğitim vermektedir. Çeşitli konularda lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dereceler sunarlar. Fakülteler sosyal bilimler ve hukuk, sağlık bilimleri, mühendislik ve teknoloji, sanat ve müzik, tarım, eğitim, spor ve daha fazlasını içerir. Öğrenciler ayrıca birçok kitap ve süreli yayının bulunduğu iyi stoklanmış bir kütüphaneye erişebilirler. Uluslararası öğrencilere mükemmel bir eğitim deneyimi sağlamak için birçok ders İngilizce olarak verilmektedir.

 

 Kosova'nın Priştine Üniversitesi'ndeki öğrenciler, kampüsteki birçok ders dışı aktiviteden yararlanmaktadır. Bunlara satranç, basketbol, ​​voleybol ve futbol kulüplerinin yanı sıra dans dersleri ve resim dersleri dahildir. Bir tiyatro topluluğu yılda birkaç kez üniversitede ve Priştine'de oyunlar sergiliyor. Bu okulda kadınlara özel pek çok etkinlik de var. Önde gelen kadın bilim adamları ve yazarların dersleri, kadınlara tutkularının peşinden gitmeleri için ilham veriyor.

 

 Bu üniversite, Balkanlar bölgesindeki en iyi üniversiteler arasında gösteriliyor. Yüksek Öğrenim Kalite Güvence Ajansı (HEQAA) tarafından yürütülen Kalite Güvence Raporlarında (QAR) sürekli olarak 80'in üzerinde puan alırlar. Hatta bazı departmanlar bu raporlarda 90'ın üzerinde puan almıştır! Öğrenciler, konularına tutkuyla bağlı profesörlerden yüksek kaliteli bir eğitim aldıklarından emin olabilirler.

 

 Kosova'daki Priştine Üniversitesi, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin öğrenim görmeleri için ilham verici bir yerdir. Kurum hem yerel hem de uluslararası öğrencilere mükemmel kalitede bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler ayrıca kampüsteki birçok ders dışı etkinliğe erişebilir. Ek olarak, bu üniversite, yüksek öğretim ve yönetim standartları nedeniyle uluslararası kalite güvence raporlarında sıklıkla çok yüksek puanlar almaktadır.

 

eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Profesyonel Make Up Uzmanı Şeyma Karakut: Makyajın Büyülü Dokunuşu
Profesyonel Make Up Uzmanı Şeyma Karakut: Makyajın Büyülü Dokunuşu
YÖK'ten yurt dışı eğitim uyarısı
YÖK'ten yurt dışı eğitim uyarısı