Kütahya Haberler Haber Ayaz

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. En Etkili Tom Hanks Filmleri

En Etkili Tom Hanks Filmleri

admin admin -
6 0

En Etkili Tom Hanks Filmleri

Tom Hanks (d. 9 Temmuz 1956) Amerikalı sinema oyuncusudur.Hollywood’un en saygın ve sevilen oyuncularından biridir.İki defa Oscar ödülü almış, zor rollerin üstesinden gelebilmesi ile tanınmış ve özellikle dramatik rollerdeki performansıyla önemli başarılar yakalamıştır.Bu blog yazısında,Tom Hanks’in en etkili filmlerinden bazılarını ele alacağız. Bununla birlikte yerli film izle seçenekleri ile de yerli ve akıllardan çıkmayacak filmlere ulaşabilirsiniz. Etkisinden çıkamayacağınız film listesini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz:

 

1.Forrest Gump(1994):

Tom Hanks’in en unutulmaz performanslarından biri, Forrest Gump karakteriyle karşımıza çıktığı bu film birinci sırada yer almaktadır.Film Gump’ın hayat hikayesini anlatmaktadır ve Hanks, Gump’ın saf,sevgi dolu karakterini kusursuz bir şekilde canlandırmaktadır.Bu filmle Hanks, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü almıştır. Bu tarz filmler sevenlerin etkisinden çıkamayacağı bir film olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

2.Philadelphia(1993):

Hanks, bu filmde AIDS hastası olan bir avukatı canlandırmaktadır.Film, AIDS hakkında toplumda var olan önyargıları ve ayrımcılığı ele almaktadır.Hanks,hiç şaşırtmadan bu filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştır.

 

 

3.Saving Private Ryan(Er Ryan’ı Kurtarmak – 1998):

Steven Spielberg’in yönettiği bu savaş filmi,İkinci Dünya Savaşı sırasında bir asker grubunun özel görevini konu almaktadır.Hanks, captain John Miller rolünde yer almaktadır ve performansıyla büyük beğeni toplamıştır.

 

 

4.Cast Away(Yeni Hayat – 2000):

Bu filmde Hanks,bir uçak kazası sonrası ıssız bir adada mahsur kalan bir adamı canlandırmaktadır. Film, Hanks’ın performansı,tek başına bir adada hayatta kalmak için mücadele eden karakterin duygusal yolculuğunu mükemmel bir şekilde yansıtmaktadır.

 

5.Apollo 13(1995):

Bu film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır ve uzay aracı Apollo 13’ün mürettebatının Dünya’ya dönüş yolculuğunda yaşadıklarını anlatmaktadır.Hanks,Jim Lovell rolünde yer almaktadır ve performansıyla filmdeki gerilimi arttırmaktadır.

 

 

6.The Green Mile(Yeşil Yol – 1999):

Hanks,bu filmde ölüm hücresinde bekleyen mahkumların gardiyanı Paul Edgecomb rolünde yer almaktadır.Film, ölüm cezası hakkında toplumsal tartışmaları ele almaktadır.Hanks, performansıyla karakterinin iç dünyasını etkileyici bir şekilde yansıtmaktadır.

 

 

Tom Hanks, kariyeri boyunca birçok etkileyici performansa imza atmıştır.Yukarıdaki filmler,onun en etkili filmlerinden sadece birkaçıdır.Tom Hanks’in diğer unutulmaz performanslarını da izlemeyi unutmayın. Bununla birlikte yeni Türk filmleri izle seçenekleriyle, sizleri etkisinden çıkaramayacak Türk filmlerine de ulaşabilirsiniz.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir