Kütahya Haberler Haber Ayaz

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. BULTÜRK Azerbaycan Bakü’de

BULTÜRK Azerbaycan Bakü’de

admin admin -
3 0

BULTÜRK Azerbaycan Bakü’de

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK, Azerbaycan’ın Bakü temsilcisi Mehseti HÜSEYNOVA’nın daveti üzerine Bakü şehrine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakü, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti olup Hazar Denizi’nin kıyısında yer alır ve Kafkasya bölgesinin en büyük şehri konumundadır. Endüstriyel açıdan da önem taşıyan Bakü, Hazar Denizi’ndeki en önemli limana ev sahipliği yapar.

Mehseti Hüseynova’nın, “KIRCAALİ EFSANESİ-DESTANI” belgeselini Azerbaycan’da gençlere gösterime sunmak için gösterdiği çaba ve BULTÜRK’ün bu topraklarda tanıtılması için yapmış olduğu çalışmalar, etkinliklere olan desteği büyük takdiri hak ediyor. Ayrıca “Ulu Önder Haydar Aliyev ve Bulgaristan Türkleri adına Azerbaycanlı gençler ile bir konferans düzenledi.

Mehseti Hüseynova, konuşmasında; “Tarih boyunca Türk Milleti büyük işleri gerçekleştirmiş ve bizler de bu mirası sürdüreceğiz. Zaman, mekân ve yöntem değişebilir. Günümüzde silah, son teknoloji, beyin gücü ve üst düzey zekâ önemlidir. Gelecek ise neyi gerektirirse ona göre şekillenecektir. Kim ne derse desin, bütün Dünya bunun karakter meselesi olduğunu er ya da geç anlayacaktır. Artık Türk Dünyası gençleri, geleceklerinin belirlenmesini beklemiyor; aksine, geleceği şekillendirme yarışına giriyorlar. Türk gençleri artık dünya standartlarında oyun kurucudur.” dedi.

Rafet ULUTÜRK konuşmasında: BULTÜRK temsilcisi olarak yaptığı büyük işlerle, Türk Dünyası’nın küçük Sultanı Mehseti HÜSEYNOVA, bu tarihi anı ve ilişkileri güçlendiren çalışmalarıyla büyük bir etki yaratmıştır. O, sadece tarihi Kırca Ali Efsanesi filminin tanıtımıyla değil, aynı zamanda Türk Dünyası’nın köklerini canlandırmak ve onları gelecek nesillere aktarmak adına yaptığı çalışmalarla da büyük bir vizyona sahibidir.” dedi.

Ziyaretimiz sırasında, Türk Dünyası’nın gönüllerinde özel bir yeri olan Türk Dünyasının her yerinde kısa bir ömrüne rağmen gönülleri fetheden 48 yaşında hayatını kaybeden Türk Dünyasının Sultanı Ganira PAŞAYEVA’nın kabrini ziyaret ettik. Bu ziyaret sırasında dualarımızı ettik ve saygılarımızı sunduk.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir