Kütahya Haberler Kütahya Haber Ajansı

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çocuk Psikolog Van

Çocuk Psikolog Van

admin admin -
2 0

Çocuk Psikolog Van

Van çocuk psikolog arıyorsanız hoş geldiniz. Kişinin kaygılanması, korkması veya başka bir sebepten dolayı telaşa kapılması durumunda sakinleşmeye çalışmalıdır. Olayın etkisini unutmaya çalışmalıdır ve zihninde korkuya ve telaşa neden olan olayları bir kenara atmaya çalışmalıdır.

Çocuklarda meydana gelen panik durumu, özellikle deprem bölgelerinde daha fazladır. Yakın zamanda meydana gelen büyük depremlerde en çok etkilenen kesim çocuklar olmuştur. Çocukların ince ruh hali olumsuz olaylar karşısında hemen etkilenir. Sürekli korku, telaş ve kaygı ile yaşayan çocuklarda panik atak oluşumu daha hızlıdır.

Van Çocuk Psikolog

Çocuklarda panik atağın etkisinin azaltılması için psikiyatri ve psikolog desteği alınmalıdır. Çocuğu panik hale getiren olaylardan uzak tutmak, çocuğun rahatlamasını sağlayan oyunlarla meşgul etmek faydalı olacaktır.

Kaygılanmak insani bir duygu olmakla birlikte etkileyici bir özelliğe sahiptir. Kaygılı anne ve baba kaygılı bir çocuğa sahip olur. Anksiyete sahibi bir anne çocuğunun kaygılı olmasında etkili rol oynar. Panik atağın ilk aşaması olan kaygının normal seviyeye düşürülmesinde çevre unsuru etkilidir. Van psikolog randevu için ziyaret edebilirsiniz:

https://www.cliniq.com.tr/van-psikolog

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir