Hızlı eşanlamlısı

Hızlı eşanlamlısı
Hızlı eşanlamlısı News Tanıtım
Bu içerik 769 kez okundu.

Hızlı eşanlamlısı

Kelimelerin eşanlamları hakkında internet dünyasında bilgiler verilse de, bı bu yönde en doğru bilgilere Türk Dil Kurumu resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu kapsamda ise hızlı eşanlamlısı kelimesinin eşanlamlarını da pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Türk Dil Kurumu resmi sözlüklerinde bakıldığında hızlı kelimesi süratli,çabuk ve çapkın gibi birçok eşanlamlar barındırmaktadır.Bugün itibariyle hızlı kelimesi yerine çabuk kelimesi de yoğun olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda süratli kelimesi ise daha çok oto yarışlarında tercih edilebilmektedir.

 

Seri Kelimesi Hızlı Kelimesinin Eşanlamlısı Mı?

 

Evet aynı zamanda Seri kelimesi de Hızlı kelimesinin bir diğer eşanlamlısıdır. Bu bakımdan hızlı eşanlamlısı olarak dilerseniz seri kelimesi de kullanabilirsiniz. Hızlı ve seri anlam bakımından bütüncül kelimelerdir. Yani yarış halinde olan durumlar için ister seri ya da hızlı kelimesini kullanabilirsiniz.

 

Hızlı Kelimesinin Zıttı Nedir?

 

Hızlı kelimesinin 1 adet zıt kelimesi mevcuttur. Bu da Yavaş kelimesidir. Yani yavaş kelimesi hızlı ya da seri kelimesinin tam tersi kelimedir. Bir kelime hızı temsil ederken karşı kelime olan yavaş kelimesi ise hantal yani daha durgun kelimesi anlamına gelmektedir.

 

Yavaş kelimesinin de tam zıttı olarak tek kelime hızlı değildir. Bu kapsamda hem hızlı ve hem de seri kelimeleri de yavaş ya da hantal kelimesinin tam zıt kelimeleridir.

 

Hızlı Kelimesinin Bir Diğer Zıttı Hantal Mı?

 

Evet hızlı eşanlamlısı bu kelimenin bir diğer zıt yani tam karşıt kelimesi ise hantal kelimesidir. Hantal demek yavaş anlamına gelmektedirç Bu bakımdan cümlelerinizde ister yavaş ister bunun yerine hantal kelimesi de kullanabilirsiniz. Ya da hızlı demek yerine seri diyebilirsiniz. Anlamlar bakımından tüm kelimeler de aynıdır.

 

Hızlı Eşanlamlısı Acele Mi?

 

Hayır hızlı kelimesinin eşanlamları arasında acele kelimesi yer almaz. Bu kelime daha çok çabuk ol anlamında kullanılmaktadır. Yani acele demek erken davranmak gibi bazı anlamlar barındırmaktadır. Hızlı ise acele kelimesine oranla çok daha erken zamanda harekete geçmek anlamında kullanılmaktadır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Profesyonel Make Up Uzmanı Şeyma Karakut: Makyajın Büyülü Dokunuşu
Profesyonel Make Up Uzmanı Şeyma Karakut: Makyajın Büyülü Dokunuşu
YÖK'ten yurt dışı eğitim uyarısı
YÖK'ten yurt dışı eğitim uyarısı